De voortdurende ontwikkeling die je in je leven doormaakt, merk je op in je lichaam, je gevoelens en je denken. Als jouw ontwikkeling naar wens verloopt, voel je je goed in je lichaam, zijn je emoties over het algemeen positief (in ieder geval kun je er mee omgaan) en is je denken meestal helder en gecoördineerd. Je functioneert goed.

In die ontwikkeling zitten ook wel eens haperingen. Soms komen die van binnen uit, denk bijvoorbeeld aan angst om te falen of angst voor succes. Soms worden de haperingen veroorzaakt door gebeurtenissen die van buiten op je op af komen, zoals het verlies van een baan, kinderen die het huis verlaten, een ziekte of het overlijden van een dierbare. En soms weet je helemaal niet waarom je hapert. Je merkt alleen dat je niet meer zo goed functioneert als jij en/of je omgeving zou willen.

Deze haperingen kunnen leiden tot aanhoudend verlies aan energie, somberheid, nergens meer zin in hebben, nergens de zin meer van in zien, gedachten die alle kanten op gaan en waarover je geen controle hebt.

Als je dit herkent, en je niet meer ziet hoe je verder kunt of wilt gaan, en je ook geen houvast meer vindt in je vertrouwde omgeving, kun je er baat bij hebben om met behulp van een onafhankelijke buitenstaander te kijken naar wat er gaande is in je leven. Ik help je te onderzoeken waar jouw hapering over gaat en hoe je daar op een nieuwe manier naar kan gaan kijken en mee om zou kunnen gaan.